Projecte treballs a les 7 comarques 2014. Programa 2

Programa 2. Programes de desenvolupament local

 

Programa 2

Consolidar el treball que estan portant a terme els agents públics i privats del Pallars Jussà per a la consolidació dels seus productes de descoberta del territori, i de internacionalització en mercats europeus, a través de fer un pas endavant de posicionament entre les destinacions que aposten per la mobilitat sostenible com a base de la dinamització turística.

Activar la Central Múltiple de Serveis de Proximitat del Pallars Jussà com a marc de coordinació i integració dels serveis que ofereix la comarca per a les persones en situació de dependència o amb altres necessitats de suport. Tot això comptant amb un centre polivalent com a nucli central i dinamitzador.

Desenvolupar un projecte integral d’impuls al sorgiment i desenvolupament al Pallars Jussà d’un petit clúster d’activitat al voltant de la cervesa artesana que integri i relacioni la producció agrària de cereal, la primera transformació del mateix en malt de qualitat, la producció i distribució de cervesa artesana així com totes les activitats turístiques relacionades amb aquest sector i producte que es puguin generar (esdeveniments, rutes, gastronomia, etc.)
El Consell Comarcal del Pallars Jussà, d’acord amb d’altres agents econòmics de la comarca i, molt especialment amb totes les organitzacions públiques i privades que conformen la Societat de Foment del Pallars Jussà S.A., volen iniciar un projecte de desenvolupament lligat al mon de la cervesa artesana, que es desenvoluparà al llarg dels propers anys però que precisa d’un pla director que orienti l’acció a desenvolupar durant els propers anys.

L’objectiu principal del projecte es l’establiment d’una finca experimental d’ametller a la Conca de Tremp, per tal que sigui punt de referència de tots els agricultors de la Comunitat de Regants, i que ajudi a introduir el cultiu i a millorar-ne la seva gestió i maneig.

Disposar d’un Pla de Treball per a la Taula Sectorial de Turisme de la Societat de Foment que defineixi les actuacions a realitzar en els propers tres anys amb la finalitat de millorar la competitivitat de les empreses i el posicionament dels productes turístics que comercialitzen en els mercats.

Donar a conèixer experiències de territoris de característiques similars que estan treballant el seu posicionament turístic a través d’aplicar els principis del desenvolupament i la mobilitat sostenibles.
A través de la presentació d’aquestes experiències es pretén sensibilitzar el teixit empresarial i a la població en general sobre les oportunitats que tenen territoris amb infraestructures de transport col·lectives, com és el Tren dels Llacs per posicionar-se en els mercats turístics que busquen destins que treballin sota el concepte del turisme sostenible i responsable.