Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

06Agost2020

Jornada de portes obertes i visita guiada a l’ampliació de l’abocador del Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb motiu de la posada en funcionament de l’ampliació de l’abocador de Fígols, ha programat una jornada de portes obertes per al dissabte 28 de març en què els veïns del Pallars Jussà podran dur a terme una visita guiada a les instal·lacions.
El consell ha programat diversos serveis de transport en autocar que sortiran de l’estació d’autobusos de Tremp a les 10:30, les 11:30 i les 12:30 en direcció a l’abocador. Un cop allà es duran a terme visites guiades al dipòsit controlat i a la planta de compostatge. Els visitants tindran l’oportunitat de veure els nous basos així com comprovar com s’estan duent a terme els primers treballs de clausura i rehabilitació dels vasos ja esgotats.

L’ampliació del dipòsit controlat de Tremp (Pallars Jussà) ha suposat la construcció de dos nous vasos que tindran una durada estimada de 10 anys de vida útil. Aquesta intervenció ha suposat una inversió de prop de 1.779.000 € finançats per l’Agència de Residus de Catalunya.
Actualment l’abocador, situat a Fígols, rep una mitjana de 13.500 tones de residus l’any provinents del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i la Val d’Aran.
La inauguració oficial d’aquesta instal·lació, que va entrar en servei durant el mes de gener, estava prevista per demà divendres 27 de març amb la presència del President de la Generalitat, Artur Mas. Finalment l’acte s’ha suspès amb motiu dels tres dies de dol decretats pel departament de la Presidència a causa de l’accident d’aviació de la companyia Germanwings i que ha comportat l’anul·lació de tot tipus d’actes protocol·laris.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.