Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

14Juliol2020

El Jussà treballa en la millora de 25 km d’accessos a nuclis habitats

El Consell Comarcal del Pallars Jussà amb el suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Territori han invertit un total de 218.057 € en la millora de la xarxa de camins municipals d’accés a nuclis habitats.
Dins el  projecte, s’ha actuat en un total de 25 km de diferents camins dels 14 municipis de la comarca com el de Llussà, al municipi de Senterada o a Abella de la Conca on aquests dies s’està treballant en la millora del camí que comunica les masies d’Abella a partir de l’estabilització del ferm i l’eixamplament de la via.

En general els treballs, s’han centrat en la neteja de cunetes, reforç del ferm o col·locació de tanques de seguretat, entre altres, segons les necessitats de cada via. Les obres es van iniciar el passat mes de novembre i que estiguin enllestides al juliol.
El Pallars Jussà compta amb una xarxa de 470 km de camins d’accés a nuclis habitats distribuïts ens els seus 14 municipis. La gran extensió d’aquesta xarxa de titularitat municipal, provoca moltes dificultats als ajuntaments, que no compten amb suficients fonts propis per gestionar el seu correcte manteniment. Per aquest motiu, des del 1994, des del Consell Comarcal es venen desenvolupant aquests programes de manteniment de camins, uns programes que en els darrers 3 anys han patit una reducció pressupostària important i que tot just enguany es comença a recuperar.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.