Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

13Agost2020

El Consell Comarcal del Pallars Jussà s'implica a la formació i inserció de joves inscrits al programa Garantia juvenil

L’Oficina Jove del Pallars Jussà impulsa dos projectes per a la formació i inserció laboral dels joves inscrits al programa de la Garantia Juvenil, en què s’invertiran més de 70.000 € finançats a través del SOC. Una d’aquestes actuacions dóna continuïtat al projecte Fórmula Jove sobre transformació agroalimentària que ja s’ha organitzat en dues ocasions i que ha permès trobar feina a un 80% dels joves participants. El segon dels projectes té a veure amb la gestió forestal i l’aprofitament de la fusta.

Aquests projectes van adreçats a joves inscrits al programa de “Garantia Juvenil”, que dóna suport a la inserció de joves que no estan estudiant ni treballant.
Aquells joves que ja estan inscrits a la “Garantia Juvenil” i tenen interès per formar-se en el sector de la transformació agroalimentària o amb la gestió forestal, ja poden acudir a l’Oficina Jove del Pallars on se’ls informarà i inscriurà en la formació que els sigui de més interès.
Aquells que no estan inscrits a la Garantia Juvenil, i també estan interessats per aquestes formacions, es poden inscriure en aquest programa també a través de l’Oficina Jove del Pallars.
El Consell Comarcal, que invertirà en aquests dos projectes més de 70.000 € finançats a través del programa de “Garantia Juvenil” el SOC, comptarà amb el suport de diverses entitat relacionades amb la formació i la inserció laboral.
L’objectiu principals d’aquests dos projecte és aconseguir que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en dos àmbits amb projecció de futur a la comarca, cosa que incrementa les possibilitats d’inserció als seus participants.
El projecte de formació i pràctiques en empresa per a futurs/es operaris/es en treballs forestals, pretén dotar de coneixements i pràctiques a una dotzena de joves de la comarca perquè puguin treballar en aquest sector. El projecte, elaborat conjuntament entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i diversos centres especialitzats en la formació forestal, inclou formació teòrico-pràctica, així com acompanyament i orientació en la fase d’inserció.
En pocs anys s’han implantat a la comarca del Pallars Jussà un total de 6 empreses i una cooperativa dedicades al sector de la fusta. Aquesta progressió, sumada al fet que diversos ajuntaments, juntament amb el Consell Comarcal, han impulsat un projecte de gestió dels boscos públics, han fet que s’hagin incrementat el nombre de llocs de treball vinculats al sector, la qual cosa el converteix en una oportunitat per aquells joves que actualment no tenen feina.
El segon dels projectes presentats pel Consell Comarcal, juntament amb l’entitat Reintegra, suposaria la tercera edició del programa Fórmula Jove que s’ha centrat en la formació de 15 joves en el sector de la transformació agroalimentària, un altre dels sectors professionals amb projecció de futur a la comarca. La primera edició d’aquest programa va donar molt bon resultat pel que fa a la inserció laborals dels joves que hi van participar. Actualment s’està finalitzant la segona edició en què 13 joves estan rebent formació en diferents àmbits com xarcuteria, carnisseria, pastisseria, elaboració de vins, licors, cervesa, transformació de l’oli, entre altres.

Més informació a:

OFICINA JOVE DEL PALLARS JUSSÀ
Carrer Peresall, 3 TREMP
De dill a diss: 10:30 a 14:30 i dissabtes de 18:00 a 20:00
Tel. 973 65 48 18 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.