Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

13Agost2020

Presenten al Pallars Jussà el desplegament del projecte “Risqhydro” de detecció de riscos hidrològics

Durant l’any 2015 la Diputació de Lleida ha coordinat la implantació del projecte “RisqHydro: Xarxa Pirenaica de detecció de riscos hidrològics” amb la col•laboració de diverses administracions pirinenques, catalanes i franceses, entre les quals el Consell Comarcal del Pallars Jussà.
Avui, els tècnics del projecte han explicat als alcaldes dels ajuntaments del Pallars Jussà afectats en què consisteix aquest projecte i la utilitat que pot tenir per als seus municipis.

L’objectiu principal d’aquest projecte és establir un sistema de Xarxa monitoritzada de les capçaleres en zones de muntanya dels rius Garona, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana i Segre, respecte les dades climàtiques i hidrològiques amb el fi de detectar els riscos hidrològics de riuades i/o inundacions i establir un sistema d’alertes. 

Concretament al Pallars Jussà s’han instal·lat 4 estacions ubicades en:

·         Pont de la Torre de Capadella

·         Pont del congost d’Erinyà

·         Pont de Claverol de la Pobla de Segur

·         Pont de Tremp

 

Al llarg del Pirineu s’han instal·lat un total de 30 estacions amb diferents sensors del nivell del riu, temperatura de l’aigua, humitat relativa, temperatura ambiental, entre altres, alhora que s’ha creat una base que registra a temps real totes aquestes dades, que permetran establir un sistema d’avisos de riscos hidrològics.

 

També s’estan treballant protocols entre diferents administracions per tal de treballar coordinadament aquesta informació, la qual cosa permetrà establir models de predicció a mig i llarg termini sobre els riscos hidrològics del Pirineu.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.