Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

14Agost2020

Taula per a fomentar l’ocupació dels joves al Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou la creació d’una “Taula estratègica per a l’ocupació jove del Pallars Jussà” en la qual es preveu que en formin part aquelles entitats que treballen de manera directa o indirecta per a la millora de les condicions de vida dels joves per tal que aquests puguin desenvolupar el seu projecte de vida. Aquests dies ha tingut lloc la primera presa de contacte entre diferents entitats públiques i privades que treballen per al foment de l’ocupació i la formació i orientació dels joves, on s’ha fet evident la necessitat de crear una plataforma on es posin en comú els diferents serveis i projectes que es treballen a la comarca per tal de treure’n un major rendiment, promoure el treball en xarxa i donar un suport global al jove.

Durant la trobada també es van presentar dos projectes promoguts per l’Oficina Jove del Pallars Jussà, finançats a través de SOC i el Fons Social Europeu, que tenen com a objectiu la formació, la millora de la ocupabilitat i inserció laboral dels joves inscrits al programa de la Garantia Juvenil. Aquest projectes tenen a veure d’una banda amb al transformació agroalimentària i d’una altra amb la gestió forestal.

                                                                                              

La vicepresidenta del Consell Comarcal, Pilar Cases, va ressaltar la importància de coordinar els esforços de diferents entitats pallareses per tal de millorar l’ocupació i l’arrelament dels joves a la comarca, alhora que va fer referència a iniciatives com els projectes de formació i inserció que s’estan promovent des de l’Oficina Jove, com a exemple de recursos que cal compartir i promoure perquè arribin al màxim de joves.

La major part de es entitats, públiques i privades, presents a la trobada treballen també aspectes relacionats amb l’ocupació dels joves amb l’objectiu que aconsegueixin una integració al món laboral d’èxit. Així hi eren presents diferents centres educatius de secundària, centres de formació privats, representants del Servei d’Ocupació de Catalunya, entitats socials com la Creu Roja o Reintegra, departaments de promoció econòmica de joventut de diferents ajuntaments de la comarca, així com membres dels Serveis Socials del Consell Comarcal.

Els assistents també van estar d’acord en convidar a formar part d’aquesta plataforma altres entitats socials així com representants del món empresarial de la comarca.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.