Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

27Setembre2020

Neix “Envall Cooperativa sccl” amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran ha contribuït a la constitució de la cooperativa ENVALL COOPERATIVA SCCL.

El dijous 7 de setembre es va constituir la cooperativa ENVALL COOPERATIVA SCCL, la primera al Pallars Jussà que es crea a partir de l’assessorament i el suport de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. L’acte es va concretar amb la signatura de constitució i l’aprovació dels estatuts de la cooperativa.

Es tracta d’una cooperativa sense ànim de lucre ubicada el nucli d’Envall que facilita habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles en règim de cessió d’ús als seus socis, els quals s’hauran d’implicar en el desenvolupament de diferents projectes com la creació d’un local social, entre altres iniciatives.

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran forma part la xarxa formada per 10 Ateneus més, distribuïts per tot el territori català que actuen com a antenes i altaveus de l’economia social amb l’objectiu d’identificar les necessitats i les oportunitats en aquest sector. Alhora que treballen per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat.

Durant aquest primer any de funcionament l’Ateneu, liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i amb la participació dels altres 5 consells comarcals de l’Alt Pirineu i l’Aran, ha donat suport a la creació en el seu territori de 5 entitats de l’economia social, ha promogut l’atenció i la participació de 470 persones i la inserció laboral de 7 més.

L’Ateneu ofereix un catàleg integral de serveis per a persones emprenedores , empreses, entitats, gestories i assessories, centres educatius, tots ells interessats en crear, convertir, conèixer o donar suport a empreses d’economia social.

Des de la seva creació s’han dut a terme tallers i cursos adreçats a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior i/o universitaris; a associacions, fundacions, SCP o empreses properes al tancament que es plantegen una modificació de la seua forma jurídica, així com a professionals de l'àmbit de les assessories i gestories.

També s’han realitzat accions d'acompanyament, sensibilització i dinamització, així com a accions destinades a donar a conèixer la fórmula cooperativa i les societats laborals a tota la població.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.