24Març2023

El Pallars Jussà seu de les “Jornades dels Camps i Entorns d’Aprenentatge”

El Pallars Jussà és aquests dies escenari de les “Jornades dels Camps i Entorns d’Aprenentatge” que reuneix una cinquantena de docents que treballen en els 20 camps i entorns d’aprenentatge que hi ha a Catalunya.
Aquesta trobada anual té un doble objectiu, d’una banda l’intercanvi experiències i reflexions sobre la tasca diària educativa que porten a terme aquests espais i d’una altra la descoberta de l’Entorn d’aprenentatge de Tremp i algunes de les activitats que s’hi desenvolupen.

L’entorn d’aprenentatge de Tremp, que depèn del Departament d’Ensenyament, treballa en col·laboració amb l’ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i abraça diferents àmbit educatius relacionats amb la geologia, la paleontologia, el patrimoni cultural i industrial, entre altres, oferint un ampli ventall d’activitats relacionades amb les ciències de la terra, la història i la societat.

Els assistents han aprofitat el primer dia de les jornades per fer un tast d’algunes de les activitats que porten a terme a l’EdA de Tremp. Per fer-ho s’han desplaçat als jaciments paleontològics de la Posa i Orcau (municipi d’Isona i Conca Dellà) on han dut a terme el taller anomenat “El món dels últims dinosaures”.

En la trobada , el Consell Comarcal, ha donat a conèixer entre els professors les accions que es preveuen dur a terme Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la Dinamització Turística del Pallars Jussà”,. Actuacions finançades amb fons FEDER, dins el Programa Operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació, que  fomenta el patrimoni natural i cultural dels territoris.

Donat que aquests camps i entorns d’aprenentatge treballen conjuntament amb els centres educatius per promoure l’aprenentatge de l’alumnat a través activitats didàctiques innovadores en un medi natural o cultural singular de Catalunya, els docents han dedicat també part de la jornada a reflexionar sobre l’aplicació del model educatiu competencial a través d’aquests organismes i millorar així la seva aportació a l’educació integral dels infants.

 

Les jornades finalitzaran demà amb diferents visites i activitats a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i al Castell de Mur.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.