Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

27Setembre2020

La Conca de Tremp protagonista del nou “Descobrir”

Es presenta l’exemplar de març de la revista Descobrir amb la Conca de Tremp com a protagonista en un acte al que han assistit el Director de la revista, Joan Morales, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, empreses turístiques i cellers del municipi d’Isona i Conca Dellà.
El Jussà al descobert com un escenari singular, amb la revista “Descobrir, Conca de Tremp: la volta al món sense sortir del Prepirineu”.

El President del Consell “agraeix el suport de les institucions i publicacions per a donar a conèixer millor el Pallars”. Per la seva banda,  el  Director explica que “el Descobrir Conca de Tremp neix amb la intenció de presentar un univers únic i amb personalitat pròpia ”.

La publicació així ho reflecteix  amb un dossier central on es presenten aspectes  rellevants com l’espectacle geològic, que mostra una terra de congostos tallats i coralls fossilitzats. A més a més  de la seva  excepcional riquesa geològica i els jaciments amb petjades de dinosaures.

Paisatges de contrastos, com la Serralada del Montsec i els camps d’  oliveres, cereals i vinyes,  on actualment hi ha importants cellers amb Denominació d’Origen Costers del Segre dins l’anomenada subzona Pallars.

Un altre element històric al Jussà resulta ser l’aigua, amb emplaçaments com Sant Antoni, l’estret de Collegats i el Pantà de Terradets, on l’entorn afavoreix la creació de  vistes fotogràfiques.

Segons Morales, “ hem de tenir en compte que cal posar èmfasi en la fragilitat del territori i respectar-lo per aconseguir que el mateix pugui tenir un entorn més sostenible.  Per aquest motiu, hem volgut posar la mirada en una zona com el Jussà, que ens ha facilitat un Descobrir com aquest”.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.