Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

23Setembre2020

El Servei d’Intervenció Socioeducativa del Jussà obre noves línies d’actuació

El SIS (servei d’intervenció socioeducativa), servei que es presta des del Consell Comarcal del Pallars Jussà des de fa més de tres anys, té com a principal objectiu proporcionar atenció a tots els infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies afavorint el seu desenvolupament personal, la integració social i l’adquisició d’aprenentatges, prevenint el deteriorament de les situacions de risc i compensant els dèficits socioeducatius.

De cara al curs vinent preveu endegar dues noves línies d’atenció, la primera, adreçada a  famílies amb infants de 0 a 3 anys i una segona,  a adolescents de 16 a 18 anys, que hagin finalitzat o abandonat els estudis i no hagin aconseguit trobar un espai al món laboral.   

Per tal d’incidir en el treball amb les famílies també s’ha iniciat un programa conjunt amb els diferents àmbits d’actuació de  l’Àrea de Serveis Socials,  que oferirà un model d’acció socioeducativa més complert i transversal que els permeti prevenir situacions de risc i així, potenciar accions de protecció i cobertura en les diverses necessitats dels seus fills/es.  La modalitat d’aquest programa es desenvoluparà de forma grupal, ja que en l’actualitat ja s’atén i es treballa amb les famílies individualment. 

El SIS, que s’ha consolidat com un punt de referència,  atén a més de 40 famílies i continua treballant de forma activa amb tasques tan importants com el suport en el reforç escolar, portat a terme amb la col·laboració dels voluntaris de l’associació APROP (Associació del Pallars Rural Oberta al Poble). 

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.