Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

27Setembre2020

La coordinadora territorial de Joventut a Lleida presenta a Tremp els camps de treball a la demarcació per aquest 2018

A la demarcació de Lleida hi haurà un total de 17 camps de treball amb una oferta de 300 places.
Entre el 9 i el 17 d’abril es pot fer la preinscripció a la web www.gencat.cat/joventut/activitats
La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Sra. Esperança Casas, ha presentat avui divendres en roda de premsa l’oferta i les principals novetats de camps de treball que la Direcció General de Joventut (DGJ) organitza a la demarcació per a aquest estiu.

Han acompanyat la coordinadora territorial, el director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Sr. Joan Santacana i el coordinador del projecte Geoparc, Sr. Guillem Puras. També hi ha estat presents representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà i dels ajuntaments de Tremp, Talarn i Salàs de Pallars, que acolliran conjuntament un dels 17 camps de treball que s’impulsen a la demarcació de Lleida.

Què són els camps de treball?

La Direcció General de Joventut organitza els camps de treball a Catalunya a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat dels ajuntaments i del territori. La majoria d’aquests camps són dirigits a joves catalans d’entre 14 i 29 anys, i també hi ha alguns camps que compten amb la participació de joves provinents d’altres llocs de l’Estat i d’arreu del món, d’acord amb els intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i internacionals.

Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural.

Tenen una durada de 15 dies, en període de vacances. Tot i el període en què es desenvolupen, no es tracta d’una simple activitat de vacances. Són 15 dies que afavoreixen unes experiències enriquidores i proposen unes actituds i valors que, de ben segur, ajudaran els i les joves a desenvolupar una manera de fer i de viure.

Constitueixen una experiència de vida en grup, sortir de l’individualisme de cadascun experimentant els valors socials de la vida en grup com la tolerància i la solidaritat. És una manera de desconnectar de les activitats rutinàries i obrir-se a noves experiències.

El director dels Serveis Territorials ha remarcat que: “La participació en un camp de treball, per al jovent, és una de les primeres experiències de treball comunitari per a molts d’ells i una oportunitat de conèixer més i millor el país.”

La coordinadora territorial ha destacat que: “Des de Joventut estem convençuts que aquesta oferta d’activitat aporta un valor afegit important per al jovent i per al país. El motiu principal és perquè contribueix a canalitzar les inquietuds de molts joves que, lluny dels tòpics, volen contribuir a millorar el seu entorn i a fer una tasca solidària i voluntària.

El representant de Geoparc ha volgut destacar que: ”Gràcies als camps de treball es fa una intervenció social i comunitària als llocs on es desenvolupen de gran impacte, millora i transformació”.

Oferta de camps a Catalunya.

El pressupost global de diners que des de la DGJ s’inverteix per a la realització dels camps de treball a tot Catalunya és de 285.000,00 €. Per a la campanya 2018, s’ofereixen  59 camps, amb un total de 1.218 places.

Dels 59 camps, 42 són per a joves catalans, 3 són d’intercanvi amb les CA i 14 són oberts a participants internacionals.

 La quota dels camps de treball a Catalunya varia segons la seva modalitat:

·         Camps de treball a Catalunya amb participants residents a Catalunya: 193,00 €

·         Camps de treball d’intercanvi amb CA: 110,00 €

·         Camps de treball d’intercanvi internacional: 130,00 €

  

Oferta de camps de treball a la demarcació de Lleida.

(la informació més àmplia de l’oferta la trobareu al document annex)

 El pressupost destinat a camps a la demarcació és de prop de 70.000,00€.

 Aquest estiu 2018, a la demarcació de Lleida (12 comarques) hi haurà un total de 17 camps de treball amb un total de 300 places:

·         12 seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys)

·         1 serà per a joves de la resta de l’Estat (joves de 15 a 17 anys)

·         4 per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat)

Augmenta l’oferta, respecte a l’any 2017, de 15 camps, 3 dels quals són nous pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza.

El poble de Ginestarre (Esterri de Cardós – Pallars Sobirà) serà el primer cop que acull un camp de treball, mentre que Penelles (Noguera) i Cambrils (Odèn – Solsonès) tornen a fer camp després d’uns anys sense fer-ne.

 Aquest estiu 2018, a les 6 comarques de la Plana de Lleida hi haurà un total de 9 camps de treball amb un total de 162 places:

·         6 seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys)

·         1 serà per a joves de la resta de l’Estat (joves de 15 a 17 anys)

·         2 per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat)

Es manté l’oferta respecte el 2017, de 9 camps, 1 dels quals és nou pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza.

El poble Penelles (Noguera) torna a fer camp després d’uns anys sense fer-ne.

El pressupost destinat a camps en aquestes comarques és de prop de 40.000,00€.

 

Aquest estiu 2018, a les comarques de l’Alt Pirineu, Aran i el Solsonès (excepte Cerdanya) hi haurà un total de 8 camps de treball amb un total de 138 places:

·         6 seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys)

·         2 per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat)

Augmenta l’oferta, respecte a l’any 2017, de 6 camps, 2 dels quals són nous pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza.

El poble de Ginestarre (Esterri de Cardós – Pallars Sobirà) serà el primer cop que acull un camp de treball, mentre que Cambrils (Odèn – Solsonès) torna a fer camp després d’uns anys sense fer-ne.

El pressupost destinat a camps en aquestes comarques és de prop de 30.000,00€.

 

Les temàtiques dels camps organitzats enguany seran: medi ambient (8), de recuperació i conservació del patrimoni (6), arqueologia (2) i social (1).

La gestió dels camps es fa a través de 9 entitats, 4 de les quals amb seu al territori lleidatà. Una d’elles, Balmes Blancs, és el primer cop que gestionarà un camp. 

 

Procés de preinscripció i inscripció.

·         Període de preinscripcions per als joves: del 9 d’abril (12 h del migdia) fins al 17 d’abril (12 h del migdia). A través de www.gencat.cat/joventut/activitats

·         Sorteig: 19 d’abril (a les 12 h del migdia).

·         Publicació del resultat del sorteig: 20 d’abril (a les 12 h del migdia).

·         Adjudicacions: 23 d’abril.

·         Autoadjudicació de places per a joves en llista d’espera: 8 de maig.

·         Inscripció directa per als que no han participat en el sorteig: 15 de maig.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.