20abril2024

Objectius del programa aracoop 2018: Ateneus Cooperatius i Projectes Singulars

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran va participar el dimarts 17 d’abril de 2018 a la Trobada de la Xarxa d’Ateneus i Projectes Singulars, un esdeveniment que ha aconseguit remarcar i donar a conèixer els 56 Projectes Singulars d’arreu del territori català així com la feina que realitzen els 14 Ateneus Cooperatius amb un centenar de persones assistents.
La subdirectora de la Direcció General de l’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Roser Hernández, va donar la benvinguda a l’acte. Hernández va mostrar satisfacció per la nombrosa assistència i va animar a tothom a intercooperar i teixir aliances per créixer i construir un model empresarial de país cada vegada més sòlid i sostenible.

Els Projectes Singulars treballen en paral·lel i complementàriament amb els Ateneus Cooperatius i tenen l’objectiu de generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses i nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa, aprofitant oportunitats estratègiques del mateix sector d’activitat o del territori. L’any 2017 el programa aracoop va donar suport a 15 iniciatives impulsades per organitzacions de l’economia social o entitats públiques, ampliant-se aquest any fins a 56 nous projectes.

Així mateix, els 14 Ateneus Cooperatius tenen l’objectiu de renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa de tot el territori català.

L’acte estava estructurat a partir d’una dinàmica participativa on les persones representants dels diferents Projectes Singulars  presentaven la seva iniciativa i coneixien la resta de Projectes,  identificant reptes i necessitats de present i oportunitats de col·laboració futures, compartint experiències i punts de vista. Les taules de treball han estat dinamitzades per persones representants dels diferents Ateneus Cooperatius, que alhora han tingut l’oportunitat de conèixer en profunditat quins Projectes Singulars s’estan desenvolupant.

Per finalitzar la trobada, s’han compartit les conclusions dels aspectes que s’han debatut a cada taula de treball, destacant tres reptes de present i tres oportunitats de futur en cadascuna d’aquestes taules.

Una de les oportunitats que més s’ha destacat ha estat la importància de treballar de forma complementària, a través de la intercooperació amb la resta de Projectes, col·laborant amb entitats que realitzen activitats similars o d’àmbit complementari. Donar difusió i comunicació de la tasca que estan duent a terme els Projectes Singulars i del seu valor afegit així com generar espais de difusió per compartir informació i estudis, s’han perfilat també com altres oportunitats.

Els reptes que més s’han repetit han estat la creació de llocs de treball i ocupació dignes i de qualitat, i aconseguir que l’economia social i cooperativa arribi a l’administració i a la societat en general a través de polítiques que afavoreixin la consciència pel consum crític i responsable.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.