Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

08Agost2020

El consell del Jussà demana que les entitats supracomarcals es facin càrrec de les carreteres locals

El Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova una moció conjunta de tots els grups polítics (PDeCAT, ERC i Candidatura de Progrés) per sol·licitar que organismes supracomarcals es facin càrrec de la titularitat de les carreteres d’accés a nuclis habitats que actualment pertanyen als propis municipis.
La manca de recursos que en els darrers anys s’han destinat a la millora d’aquestes infraestructures han comportat el un deteriorament sostingut del la xarxa viària municipal que els ajuntaments consideren insostenible.

L’objectiu d’aquesta petició es centra en que aquests òrgans supracomarcals  puguin destinar els recursos econòmics, tècnics i humans necessaris per a facilitar la viabilitat i la seguretat de les carreteres de la comarca.

En aquest sentit, el President del Consell Comarcal Constantí Aranda, ha volgut posar de manifest que : “els ens locals de la nostra comarca són titulars del doble de quilòmetres en carreteres, que els que són competència d’altres administracions,  (gen, estat i diputació) fet que constata que els municipis pirinencs a dia d’avui es veuen obligats a assumir la gestió i els costos de manteniments d’unes infraestructures - amb la participació dels consells comarcals- encara a dia d’avui insuficients i deficitàries”.

Els 14 municipis del Pallars Jussà assumeixen actualment el manteniment de 410 km de carreteres d’accés als nuclis de població, als que cal sumar-hi  65km d’accés a masies habitades i més de 2.000km de camins agraris i pistes forestals.

A més de la complexitat orogràfica d’aquestes comarques sumada a l’àmplia extensió de territori,  s’hi afegeix que  les administracions d’abats comarcal tenen escassos recursos per a gestionar amb eficiència aquestes vies que en conseqüència,   s’estan deteriorant afectant a la seguretat de la població. 

La moció també posa de manifest el fet que  l’Alt Pirineu i Aran el formen sis comarques que sumen gairebé el 20% de la superfície total de Catalunya amb una població dispersa en quasi 600 nuclis . 

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.