24Març2023

El sector turístic del Pallars tracta la represa de l’activitat a la comarca

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat una trobada en línia per abordar la represa de l’activitat turística a la comarca i alhora posar en comú les novetats després de l’aturada per la crisi sanitària del Covid-19. La sessió, ha comptat amb la participació de les dues associacions empresarials turístiques de la comarca: l’APAT (Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic) i l’Associació Marques de Pastor.

Des del Consell s’ha explicat que durant la crisi sanitària  s’han mantingut operatius tots els seus serveis, en el cas de l’àrea de turisme en format teletreball, fent tasques com el seguiment de les novetats relatives a les ajudes econòmiques per al sector turístic, dels protocols de seguretat i higiene elaborats per les administracions, o de les formacions i webinars en línia que s’han organitzat des de diverses entitats, entre d’altres.

Alhora, s’està impulsant mitjançant les xarxes socials  la campanya de promoció turística “El Pallars Jussà, l’escapada ideal” per tal de connectar els atributs i valors de la destinació (natura, tranquil·litat, autenticitat, producte agroalimentari excel·lent, orígens...) amb les necessitats actuals dels visitants (desconnexió de la ciutat, connexió amb la natura, llocs poc massificats, menjar de veritat, tracte càlid i proper...). Aquesta campanya, té l’objectiu de donar a conèixer al públic de proximitat les raons per les quals el Pallars Jussà és la seva escapada ideal. 

En aquest sentit el president del  Consell, Josep Maria Mullol, ha posat de manifest que la comarca gaudeix d’un entorn natural extraordinari i alhora d’un gran potencial pel que s’està apostant, sempre tenint en compte el garantir les mesures de seguretat indicades en tots els equipaments.

Pel que fa a les dades d’obertura dels principals equipaments turístics comarcals, s’ha explicat que l’Epicentre , centre de visitants del Geoparc,  obrirà les portes al públic el proper 19 de juny tot i que ja fa setmanes que els treballadors/es van reprendre el treball presencial.

 La majoria d’equipaments turístics del Pallars Jussà (Botigues-museu de Salàs, Museu de la Conca Dellà, Museu hidroelèctric de Capdella, etc.) estan ja en funcionament o obren les portes a partir del cap de setmana del 20 de juny. Altres, com l’accés al congost de Mont-rebei  per la Masieta, està previst que obri el 17 de juliol.

 En el transcurs de la reunió, les dues associacions empresarials, han  exposat que entre aquest cap de setmana i Sant Joan, la gran majoria d’allotjaments estaran ja en funcionament, anotant que molts ja havien obert les portes durant aquest mes de juny.

 A més, des de l’APAT s’ha presentat les novetats en la campanya 2020 de “Vine al Pallars, viu el Jussà”.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.