20abril2024

Visita a la cooperativa Alba Jussà, SCCL – Projecte Llavors d’Oportunitats

L’alumnat d’Emprenedoria de 4t d’ESO de l’institut de Tremp ha visitat el projecte “Llavors d’oportunitats” de la cooperativa Alba Jussà, SCCL, a través de qual estan recuperant llavors d’hortalisses cultivades per padrins i padrines del Pallars Jussà. De l’hort situat a Tremp cultiven les llavors i n’extraiem de noves per vendre-les i promoure el seu cultiu arreu del territori.
A partir d’aquest projecte de treball amb la terra i des d’Alba Jussà promouen la inserció laboral de persones vulnerables amb dificultat d’accés al treball, i les acompanyen perquè assoleixin els seus desitjos i il·lusions amb una visió inclusiva i comunitària.

Membres de la cooperativa també han explicat la resta de projectes en funcionament a la comarca. Així, l'alumnat ha seguit aprofundint en el cooperativisme i l'economia social.

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el CRP dels Pallars realitzen actuacions per a joves estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de formació professional així com el respectiu personal docent i/o professorat perquè coneguin i aprenguin els models d’empresa cooperativa. Es tracta de facilitar a l’alumnat poder visitar empreses cooperatives per aprendre in situ el seus models de funcionament societari, la seva organització i la gestió del dia a dia d’una empresa cooperativa.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.