06Desembre2022

El Pallars Jussà comptarà amb escenaris de realitat augmentada

El Consell Comarcal del Pallars Jussà invertirà 35.000 € en una aplicació de realitat augmentada amb finalitats turístiques. Es tracta d’una prova pilot que en funció del seu resultat s’intentarà anar estenent pel territori.
Aquesta actuació recrearà mitjançant realitat augmentada i vídeos 360º, cinc escenes històriques de diverses temàtiques. Amb aquest nou recurs els visitants podran explorar des d’un paisatge del cretaci, a veure una escena de l’edat mitjana o sentir-se enmig de la guerra civil. Diverses localitzacions de la comarca comptaran amb alguna d’aquestes recreacions.

La contractació d’aquesta aplicació de realitat augmentada s’emmarca dins l’operació “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic del Pallars Jussà”, i esta cofinançada entre els fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i els ajuntaments de la comarca. 

Per a visualitzar aquestes escenes, només caldrà un dispositiu mòbil i escanejar un codi QR en cadascuna de les localitzacions amb recreacions històriques. Aquesta operació preveu un ampli nombre d’actuacions per a poder oferir als usuaris un servei de qualitat amb informació turística actualitzada, accessible, atractiva i integrada en les noves tecnologies per millorar l’experiència dels visitants a la comarca.  

Les empreses interessades podran presentar les seves ofertes fins el 25 d’abril.

 

FEDER Generalitat de Catalunya
Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.