28Novembre2023

Un nou projecte Arrela’t surt a la llum

QUEFERS és el nou projecte que impulsa l’equip que promou l’Arrela’t amb la intenció d’afavorir el relleu i retorn de joves als territoris de l’Alt Pirineu i l’Aran.
En aquesta ocasió s’ha creat una sèrie documental consta de 6 vídeos on es mostren oficis existents al territori que poden suposar una alternativa real per als i les joves que es volen quedar en aquestes comarques. Alguns dels oficis que apareixen necessiten urgentment un relleu generacional. Per altra banda, en aquesta sèrie també s’ha volgut donar un paper important a alguns nínxols de mercat i, per tant, altres oficis que per la situació socioeconòmica i cultural que vivim s’han desenvolupat els darrers anys i han pres importància en el teixit empresarial.

El projecte “Quefers” ens mostra doncs diverses experiències reals de persones joves del territori i ens apropa el seu dia a dia per tal de poder conèixer com viuen, treballen i es desenvolupen.

Cada capítol està dedicat a un àmbit laboral diferent de manera que el primer tracta sobre la reparació d’objectes, seguidament la transformació alimentària, l’agricultura i la ramaderia, la jardineria i la gestió forestal i finalment la construcció.

Els 6 capítols estan disponibles a partir d’avui dia 26 al canal de Youtube de l’Arrela’t a l’Alt Pirineu i l’Aran així com també al web:  ja.cat/arrelatapia

Aquesta és una iniciativa de les Oficines Joves del Pirineu, juntament amb els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, el projecte Odisseu, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la DG de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental amb col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.