30Juny2024

Tornen els voltors en directe a l’Epicentre

L’epicentre, el centre de visitants del Geoparc torna a comptar amb les imatges en directe del canyet ubicat a Torre de Tamúrcia, al davant del Casal del voltors. Aquesta acció ha estat cofinançada al 50% pels fons europeus de desenvolupament regional FEDER, i s’inclou dins l’operació “Valorització del Patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”. També compta amb una aportació del 25% de la Diputació de Lleida. Amb un cost total de 23.000 euros, les noves càmeres digitals permeten gaudir d’imatges de gran qualitat, ben definides i amb possibilitat d’ampliar-se molt, que els visitants poden manipular. L'interès per l'ornitologia és un fenomen a l'alça a potenciar com a recurs turístic al Pallars Jussà i amb els nous aparells es proporciona una eina més per apropar-s'hi.

Els turistes o aficionats als carronyaires que no puguin acostar-se a la Terreta a viure l’espectacle del menjador dels voltors en viu ho podran veure en directe des de l’àmbit temàtic de l’epicentre dedicat a aquestes aus. Els voltors de la terreta s’alimenten tots els dissabtes a les 10.30h del matí , no obstant sempre es pot enxampar algun exemplar de voltor comú, voltor negre, trencalòs o aufrany (quan l’època és propícia) en aquest racó del Pallars Jussà.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.