30Juny2024

El servei LGBTI+ del Jussà commemora el dia de l’Orgull LGBTI+ i presenta un conte audiovisual de sensibilització

El Servei d’Atenció Integral del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha realitzat l’acte institucional en commemoració del dia internacional de l’Orgull LGBTI+ que ha tingut lloc aquest divendres a l’ Epicentre, centre de visitants del Geoparc, a Tremp.
Durant l’acte, que ha comptat amb la presència del president del consell, Josep Maria Mullol i el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ del departament d’Igualtat i Feminismes, Xavier Florensa, s’ha presentat un conte audiovisual que explica les vivències de les persones del col·lectiu LGBTI+ i s’ha llegit el manifest institucional.

Aquests audiovisuals- “Les quatre històries de Roní”- formen part d’una campanya de visibilització que mostra des d’una perspectiva pedagògica i visual,  un seguit de situacions que resulten ser la base de la majoria de  les discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha assenyalat que ara a fa cinc anys es va adquirir el compromís de treballar per una comarca que garanteixi els drets de les persones LGBTI+ i que a diari cal seguir desplegant unes polítiques públiques diverses,  inclusives i que garanteixin la igualtat de totis les persones. També  ha afegit que garantir canvis estructurals que impactin en la societat, és una carrera de fons i en aquesta carrera tothom pot aportar el seu granet de sorra per fer-se conscients que cal sumar tots els esforços possibles per aconseguir-ho.

Des del SAI, s’acompanya i s’assessora a totes les persones del col·lectiu que ho requereixin, així com a les seves famílies, des d’una visió integral, però alhora també es vetlla per garantir la continuïtat de la lluita per avançar en  els drets de les persones trans*, intersexuals, lesbianes, gais, bisexuals i de qualsevol  persona amb una identitat de gènere i/o orientació sexo-afectiva que divergeixi  de la heteronormativitat.

En  aquest servei també es poden realitzar consultes sobre temes relacionats com acompanyaments en processos legals, psicològics, socials i mèdics i es realitzen formacions a professionals de l’àmbit social, cultural i educatiu per a treballar canvis estructurals que permetin una societat més inclusiva i segura per a totes les persones.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.